21 Aralık 2015 Pazartesi

Pinyata nasıl yapılır

Pinyata, Amerikan filmlerinde sıkça gördüğümüz, ülkemizde de doğum günlerinde, çocuk yuvalarında yapılan eğlencelerde karşılaştığımız basit ancak oldukça zaman alan, el oyalayan figürlerdir.

Peki, pinyata nasıl yapılır?

Çocukların ilgisini çektiği kadar yetişkinlerin de beğenisini kazanan pinyatalar, basit ve pratik malzemelerle hazırlandığı için gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Bir balonu ilgi çekici bir görsele çevirmek, farklı figürleroluşturmak çocuklar kadar sizin de hoşunuza gidecek bir hobiye dönüşebilir.






Doğum günü ve benzeri kutlamalarda süsleme olarak kullanılabilen pinyatalar, ev dekorasyonunda aksesuar olarak da kullanılabilmektedir. Pinyata yapmak için gereken malzemeler ise plastik bir balon, 1 su bardağı un, kullanılmış gazete, fon kağıdı. İçine doldurmak amacıyla ambalajlı şeker yapımı; Önce balonu şişirin, pinyatanızı kolayca yapabilmek için geniş ve derince bir kap kullanın. Şişirilen balonu kabın içine yerleştirin, ayrı bir yerde de unla suyu karıştırın.

Hazırlanan un ve su bir bulamaç niteliğinde hazırlanmalıdır. Hazırladığınız bulamacı şişirilen balonu kaplayacak şekilde uygulayın. Bu doğal bir yapıştırıcı görevi görecektir. Balonun çevresini gazete kağıtlarıyla kaplayın ve kuruması için yaklaşık 1 saat bekletin. Balonda avuç içi kadar bir kısmı açıkta bırakmalısınız. Boş bıraktığınız alan dışındaki kısımları 3-4 kat gazete kağıtları ile kaplayın. Her uygulamada kuruması için bekleyip yeni yapacağınız katı uygulamalısınız. Bu işlemler tamamlandıktan sonra, içindeki balonu bir iğne yardımı ile patlatıp içinden çıkarın. Pinyatanızın gövdesi artık hazır. Dilediğiniz şekilde fon veya renkli kağıtlarla kaplayabilir, istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hazırladığınız pinyatanın tepe kısmından bir ip geçirin ve içeriden düğümleyin. Pinyatayı kırmak için asmanıza yardımcı olacaktır. Kaplama yaparken açık bıraktığınız yerden içine şekerleri doldurun ve renkli fon kağıdıyla kapatın. Hazırlanan pinyatanızı artık asabilir, çocukların bunları neşe içinde kırmalarını ve eğlenmelerini seyredebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder